205007

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει βαλλιστικό πύραυλο που θα μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ!


«Ο διηπειρωτικός πύραυλος μπορεί να εκτοξευτεί ανά πάσα στιγμή από και από οποιαδήποτε τοποθεσία ορίσει η ανώτατη διοίκηση», αναφέρει σε τηλεγράφημα του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Έτοιμη να δοκιμάσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ανά πάσα στιγμή δήλωσε η Βόρεια Κορέα, κλιμακώνοντας την επιθετική ρητορική της και κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα εξοπλιστικά προγράμματά της.

«Ο διηπειρωτικός πύραυλος μπορεί να εκτοξευτεί ανά πάσα στιγμή από και από οποιαδήποτε τοποθεσία ορίσει η ανώτατη διοίκηση», αναφέρει σε τηλεγράφημα του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, λίγες ημέρες μετά το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα όπου ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιόνγκ-ουν διαμήνυσε πως η Πιόνγκγιανγκ βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάπτυξη βαλλιστικής τεχνολογίας μεγάλου βεληνεκούς.

Εφόσον τελειοποιηθεί, ο διηπειρωτικός πύραυλος της Βορείου Κορέας θα μπορεί να απειλήσει τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η απειλή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν ο Βορράς κατορθώσει να οπλίσει τον πύραυλο με πυρηνική κεφαλή. Το 2016 η Πιόνγκγιανγκ πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες πυρηνικές δοκιμές.

Στα μέσα της εβδομάδας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκτίμησε πως η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμα την τεχνική δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε βαλλιστικό πύραυλο.

Εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας προσέθεσε πως σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η αντιπυραυλική άμυνά τους μπορεί να εξουδετερώσει τυχόν απειλή, προστατεύοντας τόσο το έδαφός τους όσο και το έδαφος των συμμάχων τους.

Στο τηλεγράφημά του KCNA, ο Βορράς κατηγορεί ευθέως τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη των οπλικών της συστημάτων, υποστηρίζοντας πως η εχθρική στάση της Ουάσιγκτον έχει υποχρεώσει την Πιόνγκγιανγκ να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

www.sport-fm.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*