498ae4dad2b82cda5b13f68473fcd77f

Πως να αλλάξετε την ζωή σας προς το καλύτερο σε ένα μόνο μήνα.


Προηγ.2 από 2Επόμενο

Εβδομάδα 2. Βάλτε σε τάξη την προσωπική σας ζωή.

  • Ξεκαθαρίστε τον προσωπικό σας χώρο. Πετάξτε τα όλα!Καιρός να τακτοποιήσετε κάθε γωνιά,τραπέζι και ντουλάπι στο σπίτι σας ( το γέμισμα στην σοφίτα δεν μετράει).Σκεφτείτε το: Κάθε ένα αντικείμενο στο σπίτι σας, ακόμη και το μικρότερο, όχι μόνο πιάνει χώρο αλλά καταβροχθίζει και ενέργεια από εσάς. Αξίζει τον κόπο να τα κρατάτε;Κρατήστε μόνο αυτά που είναι πραγματικά χρήσιμα ή τα έχετε ανάγκη, αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους ή που τα απολαμβάνετε. Και κάτι άλλο ακόμη – εάν μέχρι τώρα κρατούσατε όλα τα αρκουδάκια που σας έδινε ο φίλος σας του Αγίου Βαλεντίνου το 1998, αλλά έχετε ήδη χωρίσει πολύ καιρό τώρα, τότε δεν χρειάζεστε τέτοιες ‘ευτυχισμένες’ αναμνήσεις πια. Απαλλαγείτε από αυτά χωρίς κανέναν δισταγμό. Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα όταν το κάνετε. Ιδιαίτερα αν σκουπίσετε την σκόνη και σφουγγαρίσετε το πάτωμα.
  • Βάλτε σε τάξη τις προσωπικές σας υποθέσεις,εκπληρώστε τις υποχρεώσεις σας. Θυμάστε πόσα χρόνια σχεδιάζετε να μάθετε ισπανικά; Πόσες φορές θέλατε να επισκεφθείτε φίλους σε άλλους τόπους; Πόσες αποφάσεις μεταφέρετε κάθε πρωτοχρονιά στην καινούργια λίστα με πράγματα που θα κάνετε;Πρέπει να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας όλα αυτά που έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας και στους άλλους και να αποφασίσετε πως θα τα χειριστείτε. Βασικά έχετε δυο επιλογές. (1) να τα εκπληρώσετε, ή (2) να τα βγάλετε από την λίστα σας για πάντα. Κάντε ότι χρειάζεται ώστε να μην σέρνετε πίσω σας αισθήματα υποχρέωσης ή απογοήτευσης.
  • Τακτοποιείστε την κοινωνική σας ζωή. Εγκαταλείψτε  κάθε σχέση που αισθάνεστε ότι σας τραβά προς τα πίσω ή σας φέρνει κατάθλιψη. Μην μιλήσετε ξανά σε αυτούς που έχουν αρνητική ενέργεια ή  είναι εγωιστές. Εσείς δεν έχετε τίποτα κοινό μαζί τους. Μάθετε να φεύγετε μακριά τους και να λέτε όχι. Επιτρέψτε στον εαυτό σας  να είναι αχάριστος, κακομαθημένος,να κάνει τρελά ή να είναι δυσάρεστος – εάν αυτό χρειάζεται για να αισθανθείτε ελεύθεροι. Η μόνη εξαίρεση σε όλα αυτά είναι οι γονείς σας. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να τα πάτε καλά μαζί τους ακόμη και εάν είναι δύσκολο.

Εβδομάδα 3: Σχέδια,στόχοι και όνειρα

  • Καταγράψτε  και μετά πραγματοποιήστε τα σχέδιά σας. Φαίνεται ότι έχετε μια σειρά από πράγματα να κάνετε από την προηγούμενη εβδομάδα. Πως αισθάνεστε για αυτό;Νιώθετε ευτυχείς και γεμάτοι ενθουσιασμό έτοιμοι να τα υλοποιήσετε;Εάν όχι, είναι ώρα να διαγράψετε μερικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα υλοποιήσετε και μετά να τα διαγράψετε. Αλλά και στις δυο περιπτώσεις όμως το αποτέλεσμα θα είναι ένα μεγάλο κύμα δύναμης και μια νέα δίψα για ζωή. Θυμηθείτε, τι είναι αυτό που σας αρέσει ή σας άρεσε να κάνετε;Μην ξεχνάτε ότι  πρέπει να παίρνετε σοβαρά την δουλειά σας και τις υποχρεώσεις σας αλλά και να σχεδιάζετε τον ελεύθερο χρόνο σας –  ώστε να χαλαρώνετε, να βλέπετε τους φίλους και τους αγαπημένους σας και (αυτό είναι κάτι που όλοι ξεχνούν) να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Πρέπει να γράψετε τι είναι αυτό που θέλετε και ανυπομονείτε να αρχίσετε. Μην ξεχάσετε να βάλετε χρονικά περιθώρια και τα βήματα που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένο χρόνο. Φανταστείτε ότι η ιστορία της ζωής σας θα γίνει θέμα για βιβλίο. Θα πρέπει να είναι κάτι που θα θέλατε να διαβάσετε και οι ίδιοι.
  • Κάντε λίστα με τα πιο άπιαστα όνειρα σας. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα να κάνω. Κάνω αυτήν την άσκηση συχνά και κάθε  φορά οι ιδέες μου γίνονται όλο και πιο γελοίες. Πρέπει να κάνετε ένα κατάλογο με όλα αυτά που ονειρεύεστε να κάνετε αλλά ξέρετε ότι ποτέ δεν θα γίνουν. Ίσως ότι θα γίνετε ο κυβερνήτης όλου του κόσμου ή ότι θα ανεβείτε το Έβερεστ όταν θα είστε 89 χρονών. Αγνοήστε την φωνή της λογικής στο κεφάλι σας και φανταστείτε ότι ο κόσμος είναι ένα μαργαριτάρι στην  παλάμη σας. Ότι χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε το χέρι. Έχετε όλον τον χρόνο,τα χρήματα, τις γνωριμίες και το ταλέντο που χρειάζεστε. Τι θα κάνατε; Ξέρετε, η πρώτη τέτοια λίστα μου με απίθανα όνειρα που έγραψα τον Φεβρουάριο του 2014 έχει τώρα εντελώς υλοποιηθεί και τώρα το βρίσκω αστείο που οι επιθυμίες μου ήταν τόσο μικρές αλλά τότε μου φαίνονταν ακατόρθωτες.
  • Προγραμματίστε τα πράγματα σε καθημερινή βάση. Γράψτε το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα κάθε βράδυ. Δεν έχει σημασία αν είναι ένα πρόχειρο σημείωμα  ή πολύ σύντομο. Αρκεί να το γράψετε. Και είναι σημαντικό να το κάνετε το βράδυ. Ακόμη και αν δεν θυμάστε τίποτα την άλλη μέρα, θα είστε πιο παραγωγικοί. Αυτό έχει δοκιμαστεί! Επιπλέον, μην ξεχνάτε να ρίξετε μια ματιά στο όλο πρόγραμμα και να ρωτήσετε τον εαυτό σας που βαδίζετε  στην ζωή. Πηγαίνετε πουθενά;

Εβδομάδα 4: Μεγαλώστε τους ορίζοντες σας

  • Προσπαθήστε να ζήσετε διαφορετικά. Ακόμη και τα μικρότερα πράγματα μπορεί να έχουν επίδραση. Πάρτε διαφορετικό δρόμο για την δουλειά σας, καθίστε σε ένα cafe που δεν έχετε καθίσει ποτέ ή μπείτε σε ένα ακριβό κατάστημα. Δοκιμάστε ένα νέο σπορ. Δοκιμάστε κάτι που δεν έχετε κάνει ποτέ ξανά. Κάθε μέρα όταν είστε απασχολημένοι με καθημερινά πράγματα σκεφτείτε: πως λίγο διαφορετικά  μπορώ να τα κάνω;Έτσι, βαθμιαία θα ξεφύγετε από τα ίδια και τα ίδια.
  • Βγείτε από την ζώνη άνεσης σας. Φυσικά, αν έχετε καταφέρει να κάνετε όλα τα προηγούμενα βήματα έχετε ήδη βγει πολύ έξω από την ζώνη άνεσης σας. Αλλά χρειάζεται να πάτε παρά πέρα και να κοιτάξετε τους μεγαλύτερους φόβους σας στα μάτια. Και όχι μόνο να τους δείτε αλλά να δώσετε και μάχη. Επάνω σε αυτό, είμαι πολύ υπέρ των ριζικών μεθόδων. Φοβάσαι το ύψος;Κάνε skydiving. Είστε τρομοκρατημένοι με το αφεντικό σας;Πηγαίνετε μόνοι σας και παρουσιάστε του μια δική σας πρόταση. Εάν τρέμετε να συναντάτε ανθρώπους πηγαίνετε σε πάρτι όπου δεν γνωρίζετε κανέναν.(Και πηγαίνετε μόνοι ώστε να μην μιλάτε με τον/την φίλη/φίλο σας όλη την νύχτα). Μαθαίνουμε νέα πράγματα και ωριμάζουμε  σε τέτοιου είδους καταστάσεις.
  • Κάντε διάλειμμα.  Τι νομίσατε; Όλα θα είναι δύσκολη δουλειά; Μόνο που ‘κάντε διάλειμμα’ εδώ σημαίνει ότι πρέπει να βγείτε από το σπίτι, να αποσυνδέσετε το Wi-Fi και να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας. Επίσης σημαίνει πως πρέπει να βγάλετε  κάποια συμπεράσματα. Πως ήταν ο προηγούμενος μήνας για εσάς; Τι αλλαγές έγιναν στην ζωή σας;Πως θα συνεχίσετε από εδώ και πέρα;

Τα πράγματα που σας περιμένουν καθώς στέκεστε στην μέση του δρόμου αυτού του ταξιδιού(σωστά, δεν είναι το τέλος, γιατί αυτός ο δρόμος συνεχίζει για πάντα) θα υπερβούν τις προσδοκίες σας.

Κάνοντας αυτά τα απλά πράγματα κάθε μέρα και ενσωματώνοντας τα στην ζωή σας, θα αρχίσετε να νιώθετε μια αίσθηση αρμονίας και παντοδυναμίας.  Θα αρχίσετε να βλέπετε το φως στην άκρη του τούνελ. Ναι, ακούγεται λίγο ψεύτικο αλλά πιστέψτε με, είναι αλήθεια.

www.tilestwra.com

Προηγ.2 από 2Επόμενο


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*